Καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες βελτιώνουν το στόλο τους με καινούργια αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, προαναγγέλλουν και θεαματικές βελτιώσεις στη καμπίνα των επιβατών με νέες άνετες θέσεις, ιδιαίτερα στα ταξίδια μακρινών αποστάσεων.
Οι σχεδιαστές καθισμάτων εκμεταλλεύονται και το τελευταίο διαθέσιμο εκατοστό χώρου για να κάνουν τα ταξίδια πιο άνετα και πολυτελή.
Η αυστραλιανή Qantas ανακοίνωσε θεαματικές αλλαγές στην πρώτη θέση στα πολύ μακρινά ταξίδια της, όπου θα προσφέρει γι΄αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν μια μικρή περιουσία, μικρές αυτόνομες σουίτες όπου η άνεση και η πολυτέλεια δεν θα έχουν προηγούμενο.
Σουίτες μικρότερες από αυτές της Qantas θα προσφέρει στα μακρινά ταξίδια της και η ελβετική Swiss, αλλά από το 2025 στα νέα της αεροσκάφη τύπου Airbus A-330neo. Το κάθισμα θα έχει πλάτος 117 εκατοστά, θα θερμαίνεται ή θα ψήχεται ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη ενώ η οθόνη θα είναι 43 ιντσών.
Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε πως μελλοντικά θα προσφέρει στις μακρινές πτήσεις της 14 διαφορετικές επιλογές καθισμάτων σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες καμπίνας, για όλα τα γούστα και όλες τις οικονομικές δυνατότητες. Από σουίτες στην πρώτη θέση, μέχρι πλήρως ανασχεδιασμένες καμπίνες στην premium economy και στην economy με νέα πιο άνετα καθίσματα. Μάλιστα για τα ζευγάρια που πετούν στην Business Class, οι θέσεις τους θα μπορούν με τους κατάλληλους μηχανισμούς να μετατρέπονται σε ένα διπλό κρεββάτι.
Μια άλλη γερμανική εταιρεία, η Contor, που ειδικεύεται στις πτήσεις διακοπών, παρουσίασε τα τέσσερα Prime seats στην μπροστινή σειρά της business class, στα καινούργια της αεροσκάφη Airbus A330neo. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως προσφέρουν μια νέα εμπειρία πτήσης στους επιβάτες με περισσότερη άνεση από ποτέ, περισσότερο χώρο, ένα μεγαλύτερο κρεβάτι, ένα κάθισμα για επισκέπτη, μια μεγάλη οθόνη και άλλα αποκλειστικά προνόμια.
Φυσικά όλα αυτά είναι για αυτούς που έχουν να πληρώσουν τον ανάλογο τίμημα που πολλές φορές είναι μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments