Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε  η ελληνική αεροπορική εταιρεία  Ellinair,   που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος του Ομίλου Μουζενίδη. Το γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις μια από τις οποίες έγινε χθες βραδύ στο  bar restaurant  Ciel  στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, σε συνδιοργάνωση με την Fraport.

Ο πρόεδρος της Ellinair  Γιάννης Μουζενίδης, ο διευθύνων σύμβουλος Θάνος Πασχάλης,  ο εμπορικός διευθυντής Σταύρος Δαλιάκας και τα στελέχη τους,  υποδέχθηκαν εκπροσώπους αρχών και φορέων καθώς και δεκάδες τουριστικούς πράκτορες της Θεσσαλονίκης,  για να γιορτάσουν μαζί  την πρώτη πενταετία της εταιρείας. Ανάμεσα στους καλεσμένους είδαμε τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Βούλα Πατουλίδου, τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο, τον αντιδήμαρχο τουρισμού Σπύρο Πέγκα,  τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βύρωνα Θεολόγη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ανδρέα Μανδρίνο.

Τα πέμπτα γενέθλια της  Ellinair βρίσκουν την εταιρεία στα καλύτερα της. Και αυτό γιατί όπως τα ίδια τα στελέχη της  παραδέχονται έχουν μάθει από τα λάθη τους τα οποία τους στοίχησαν ακριβά και πλέον απέκτησαν  μια πιο τεχνοκρατική αντίληψη και ανάλογη  οργάνωση. Αυτό δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον ενώ υπάρχουν εμφανή σημάδια πως τα καλύτερα είναι μπροστά για την αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη.  

Όπως προαναφέραμε η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την  Fraport,  την εταιρεία που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην χώρα μας,  ανάμεσα στα οποία και αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο εδρεύει η Ellinair.

Στον χαιρετισμό του ο διευθυντής ανάπτυξης της  Fraport Γιώργος Βήλος,  χαρακτήρισε στρατηγικό συνεργάτη την  Ellinair  η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται σε άλλα οκτώ αεροδρόμια της  Fraport,   συνδέοντας τα με 22 διεθνείς προορισμούς. Πέρσι από τα αεροδρόμια της  Fraport  διακινήθηκαν από την  Ellinair 860  χιλιάδες επιβάτες αυξημένοι κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ φέτος το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε  αύξηση 10%.

Ο κ. Βηλος χαρακτήρισε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ναυαρχίδα της  Fraport ( ΣΣ. ωστόσο η έδρα τη εταιρείας είναι στην Αθήνα) στο οποίο επενδύει για την ανακατασκευή του τα περισσότερα χρήματα  από αυτά που θα επενδύσει συνολικά και στα 14 αεροδρόμια που έχει αναλάβει τη διαχείριση τους.

Τέλος ο κ. Βήλος,  αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχουν οι συνέργειες και οι συνεργασίες για την ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού. «Στα δυόμιση αυτά χρόνια που αναλάβαμε το αεροδρόμιο Μακεδονία» είπε ο κ. Βήλος «συνεργαστήκαμε πολλές φορές με τον κ. Θάνο (Περιφέρεια) και με τον κ. Πέγκα (Δήμος) σε διάφορα ζητήματα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Οι ισχυρές συνεργασίες θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Στην σημασία της συνεργασίας αναφέρθηκε και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Θάνος Πασχάλης ο οποίος  όπως είπε «μόνο έτσι θα φέρουμε τουρίστες  στην Ελλάδα,  θα μεγαλώσουμε την τουριστική σαιζόν και θα ανταγωνιστούμε τους γείτονες μας».

Ο κ. Πασχαλής παρουσίασε την  εξέλιξη και τα μεγέθη της εταιρείας από τότε που αυτή ιδρύθηκε. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά προβλέπονται λιγότεροι επιβάτες σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια. Αυτό ο κ. Πασχάλης το δικαιολόγησε πως την φετινή θερινή περίοδο η εταιρεία μίσθωσε μόνο τρία αεροσκάφη ενώ πέρσι πέντε. Ο λόγος είναι πως θέλει να αξιοποιήσει περισσότερο το δικό της στόλο (τέσσερα Airbus)  για να ελέγχει καλύτερα το προϊόν που προσφέρει. Κοντολογίς η εταιρεία αποφάσισε αντί για περισσότερα αεροπλάνα  να έχει πιο γεμάτα αεροπλάνα, δηλαδή η τεχνοκρατική αντίληψη που προαναφέραμε.

Επίσης ο κ. Πασχάλης αποκάλυψε πως η χρέωση στις βαλίτσες στην οποία αναλυτικά είχαμε αναφερθεί σε άλλη ανάρτηση πριν μερικούς μήνες,  θα ξεκινήσει τον Ιούλιο αντί τον Ιούνιο, καθώς υπήρχαν δυσκολίες στην ενσωμάτωση  των χρεώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας.  

Γεγονός είναι πως παρά το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο επιχειρεί  η  Ellinair,   με έντονο ανταγωνισμό και πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα,  οι άνθρωποι της είναι αισιόδοξοι καθώς απέκτησαν την εμπειρία και την οργάνωση που απαιτείται ώστε να οδηγήσουν την εταιρεία ακόμη πιο ψηλά.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments