Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βολιβίας ανακοίνωσε την αναστολή με άμεση ισχύ της άδειας λειτουργίας της μικρής αεροπορικής εταιρείας LaΜia, που ειδικευόταν σε πτήσεις τσάρτερ και ένα από τα τρία αεροσκάφη της συνετρίβη στην Κολομβία τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι. Το αεροπλάνο τύπου British Aerospace 146 ήταν το μοναδικό αεροσκάφος της εταιρείας που πετούσε, καθώς τα άλλα δυο βρίσκονται σε διαδικασίες συντήρησης εδώ και καιρό.
Στο μεταξύ μια ακόμη εταιρεία ανέστειλε πριν από μερικές μέρες τη λειτουργιά της λόγω δυο σοβαρών πολύνεκρων δυστυχημάτων που συνέβησαν με αεροπλάνα της. Πρόκειται για την Transasia, εταιρεία που εδρεύει στην Ταϊβάν και πετούσε σε αεροδρόμια της Ιαπωνίας, της Κίνας και την Νοτιοανατολικής Ασίας.
Τον Ιούλιο του 2014, ελικοφόρο αεροσκάφος της Transasia τύπου ATR-72, συνετρίβη εν μέσω σφοδρής καταιγίδας κοντά στο αεροδρόμιο Magong στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν, αφήνοντας 48 νεκρούς. Δέκα επιβάτες επέζησαν.
Τον Φεβρουάριο του 2015, παρόμοιο αεροσκάφος της Transasia, λίγο μετά την απογείωση του από αεροδρόμιο της Ταϊπέι, έπεσε στον ποταμό Κεελούνγκ, αφού πρώτα προσέκρουσε σε γέφυρα (φώτο). Σκοτώθηκαν 43 επιβάτες. Το περιστατικό κατεγράφη από κάμερα και οι εικόνες έκαναν αμέσως το γύρο του κόσμου.
Το δεύτερο περιστατικό ήταν η αρχή του τέλους για την ταϊβανέζικη αεροπορική εταιρεία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments