Γράφει ο Akis Dimarco

Στα μέτρα ανασύνταξης και εξοικονόμησης πόρων, η χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, η Eurowings, κλείνει την βάση στο Μόναχο και παραδίδει στην μητρική όλα τα δρομολόγια με εξαίρεση κάποια εσωτερικού από τις άλλες βάσεις σε Ντύσελντορφ, Κολωνία, Αμβούργο, Βερολίνο, στις οποίες και θα επικεντρωθεί.
Το Μόναχο εξάλλου αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη βάση της Lufthansa, και μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη, με εκατομμύρια επιβάτες να διακινούνται μέσω του γερμανικού hub τόσο προς ΗΠΑ, Καναδά, Ν.Αμερική όσο και προς Ασία, Ινδία, Μ.Ανατολή. Επιπροσθέτως, η Lufthansa έχει και ένα ευρύτατο δίκτυο ευρωπαϊκών προορισμών που συνδέονται τακτικά μέσω Μονάχου.
Έτσι λοιπόν, με το θερινό πρόγραμμα πτήσεων, εάν εκτελεστεί ομαλά, τα αεροσκάφη της Lufthansa, εκτός από τις πτήσεις από Φραγκφούρτη, θα προσγειώνονται και από Μόναχο σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Καβάλα, Κέρκυρα, Κω Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Χανιά, με αυξημένες συχνότητες, καθότι ήδη συνέδεε η Lufthansa με το Μόναχο ορισμένους από τους παραπάνω προορισμούς και τώρα έρχονται να προστεθούν και οι συχνότητες της Eurowings.
Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι η Lufthansa θα πετάει καθημερινά (εκτός Τετάρτης) από Μόναχο και συνδυασμό με τις πτήσεις της Aegean θα προσφέρονται 3 καθημερινές πτήσεις για Μόναχο και 2 για Φραγκφούρτη.
Ήδη οι πτήσεις της Lufthansa είναι ανοιχτές προς κράτηση με τιμές που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκινάνε από 36 ευρώ!

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments