Κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν η αεροπορική κίνηση είχε σχεδόν μηδενίσει, η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS απέλυσε 450 πιλότους με την υπόσχεση ότι θα τους επαναπροσλάβει όταν επανέλθει η κανονικότητα. Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι πιλότοι της SAS, αν και η κίνηση επανήλθε στα προ πανδημίας επίπεδα, η εταιρεία αρνείται να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. Αντίθετα προσλαμβάνει πιλότους μέσω νέων θυγατρικών που της κοστίζουν φθηνότερα.
Έτσι οι πιλότοι κατέβηκαν σε απεργία. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απεργία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 2.550 ακυρώσεις πτήσεων και έχει επηρεάσει περισσότερους από 270.000 ταξιδιώτες, σε μια περίοδο που όλη η Σκανδιναβία θέλει να ταξιδέψει προς τη Μεσόγειο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ήδη οργανώθηκαν πτήσεις επαναπατρισμού προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους αυτοί που ήταν σε διακοπές σε θέρετρα της Μεσογείου.
Η διοίκηση της SAS ζήτησε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς η απεργία της στοιχίζει καθημερινά από 9,4 έως 12,3 εκατομμύρια ευρώ.
Πριν από μια βδομάδα η SAS μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και ζήτησε προστασία από τους πιστωτές.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments