Οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες λένε πως τα αεροπλάνα βγάζουν λεφτά μόνο όταν είναι στον αέρα και όχι στο έδαφός. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της αεροπορικής κίνησης, αεροσκάφη και πιλότοι δουλεύουν στα όρια τους. Πολλοί πιλότοι παραπονούνται για υπερβολική κούραση που επηρεάζει την ασφάλεια των πτήσεων.
Αυτό αναφέρει εκπομπή που προβλήθηκε πρόσφατα στο κρατικό κανάλι της Ολλανδίας BNNVARA.
Πιλότοι που μίλησαν ανώνυμα στο συγκεκριμένο κανάλι, δηλώνουν πως κουράζονται υπερβολικά και μάλιστα ένας παραδέχθηκε πως κοιμήθηκε στο πιλοτήριο.
Κατηγορούν τις αεροπορικές εταιρείες πως λειτουργούν ως μαφία. Όπως είπαν: «Αν μιλήσεις και κάνεις μια καταγγελία, σε εξοντώνουν επαγγελματικά. Υπάρχει κουλτούρα φόβου. Εύκολα μπορείς να απολυθεί ένας πιλότος καθώς κάποιες αεροπορικές εταιρείες τους προσλαμβάνουν μέσω τρίτων εταιρειών ως αυτοαπασχολούμενους. Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε ακόμη και άρρωστοι καθώς δεν θα πληρωθούμε. Προσευχόμαστε να μην συμβεί κάτι απρόοπτο στην πτήση».
Οι πιλότοι που μίλησαν στην εκπομπή κατηγορούν και την EASA, την Ευρωπαϊκή Αρχή Αεροπορίας, καθώς υποστηρίζουν πως κάνει επιθεωρήσεις αφού πρώτα τις έχει προαναγγείλει.
Η EASA ωστόσο δηλώνει ως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ευρώπη.
Θυμίζουμε πως και πέρσι είχαν γραφεί σε ευρωπαϊκά μέσα καταγγελίες για υπερεργασία και κόπωση των πιλοτών στη Wizz Air.  https://omorfataxidia.gr/eidiseis/aeroporika/ti-symvainei-me-toys-pilotoys-tis-wizz-air/?fbclid=IwAR1jJA7Lgfcen2LSglZXmEJGBAwnUyS83ZHd_HKROq0n7BJoPSWKlUxi7l0

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments