Αν και πλησιάζουμε προς το τέλος της πολύ υψηλής τουριστικής περιόδου, οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να ανακοινώνουν ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων. Επικαλούνται τις δυσκολίες στα αεροδρόμια, δυσκολίες που προκλήθηκαν από την έλλειψη επαρκούς προσωπικού.
Έτσι η British Airways ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 10.000 τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από τα τέλη Οκτωβρίου έως τον Μάρτιο του 2023.
Η αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε πως θα ακύρωσει 1.700 πτήσεις για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η σκανδιναβική εταιρεία επικαλείται τις παρενέργειες από την πολυήμερη απεργία των πιλότων της που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και την καθυστέρηση παραλαβής νέων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες εταιρείες θα ανακοινώσουν νέες ακυρώσεις πτήσεων επικαλούμενες την κατάσταση στα αεροδρόμια για την οποία οι ειδικοί λένε πως θα πάρει μέχρι και δυο χρόνια για να φτάσουν σε προσωπικό και οργάνωση τα προ πανδημίας επίπεδα.
Κάποιοι ωστόσο το ερμηνεύουν διαφορετικά. Πιστεύουν πως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και τα ταξίδια θα περιοριστούν δραματικά, οπότε οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν από τώρα το κουμάντο τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments