Η χρονιά που φεύγει ήταν ιδιαίτερα ανθεκτική για τις αεροπορικές εταιρείες παρά τις όποιες παρενέργειες δημιούργησε η πανδημικά. Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία από την αρχής της χρονιάς, έβαλαν λουκέτο 22 αεροπορικές εταιρίες. Ο αριθμός είναι μικρός αν αναλογιστεί κανείς πως προηγούμενες χρονιές έκλειναν κάθε χρόνο πάνω από 50 αεροπορικές εταιρίες ενώ το 2012 και παλαιότερα τα λουκέτα ξεπερνούσαν τα 100.
Αντίθετα τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν ή έχουν ανακοινώσει την ίδρυση τους εφτά αεροπορικές εταιρείες εκ των οποίων οι τρεις στην Ευρώπη σε Μάλτα, Ιταλία και Ισλανδία.
Από τις 22 αεροπορικές εταιρείες που έκλεισαν από την αρχή της χρονιάς, οι 11 ήταν στην Ευρώπη, από πέντε σε Αμερική και Αφρική και μια αεροπορική εταιρεία έκλεισε στην Ασία.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία από αυτές που έβαλαν λουκέτο ήταν η τουρκική Onur Air που είχε στόλο 33 αεροσκαφών. Ωστόσο αυτή που με το κλείσιμο της επηρεάζει την ελληνική ταξιδιωτική αγορά είναι η Ρουμανική Blue Air που πετούσε σταθερά ή εποχικά προς αρκετούς ελληνικούς προορισμούς, ενώ παλαιότερα διατηρούσε βάση και στην Κύπρο.
Και οι 11 ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που έκλεισαν διατηρούσαν στόλο 86 αεροσκαφών συνολικά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments