Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία δήλωσε πτώχευση ως συνέπεια της δραματικής κατάστασης που δημιούργησε ο Κορωνοϊός στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. Πρόκειται για την γερμανική Thomas Cook Aviation, μια από τις πέντε αεροπορικές εταιρίες που διέθετε ο Όμιλος Thomas Cook πριν καταρρεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάποιες από αυτές επιβίωσαν και μετά την κατάρρευση του Ομίλου, ωστόσο όχι για πολύ.
Η Thomas Cook Aviation, ήταν θυγατρική της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Contor που και αυτή ανήκε στον Όμιλο Thomas Cook. Όταν κατέρρευσε ο Όμιλος, η Condor έλαβε βοήθεια από την γερμανική κυβέρνηση και συνέχισε τη λειτουργία της. Πρόσφατα αγοράστηκε από την πολωνική LOT ωστόσο πριν η εξαγορά λάβει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ξεκίνησε το δράμα του Κορωνοϊού, οπότε η εξαγορά έμεινε σε εκκρεμότητα.
H Thomas Cook Aviation είχε μοναδικό πελάτη την Condor, για την οποία εκτελούσε πτήσεις από τις βάσεις της στο Ντίσελντορφ και τη Λειψία, μεταφέροντας τουρίστες σε θέρετρα της Μεσογείου, ανάμεσα στα οποία και ελληνικά. Η Condor διέκοψε τη συνεργασία με τη θυγατρική της, καθώς για το καλοκαίρι δεν προβλέπεται ιδιαίτερη τουριστική κίνηση. Μετά από αυτό για την Thomas Cook Aviation έσβησε το φως. Χθες υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Διέθετε στόλο από έξι αεροσκάφη, όλα Airbus A-320 και A-321.
Είναι η 3η ευρωπαϊκή εταιρεία και η 5η συνολικά στον κόσμο που κατεβάζει ρολά ελέω κορωνοϊού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments