Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα ακυρώσει πάνω από 160 πτήσεις ως την προσεχή Κυριακή λόγω ασυνήθιστης έλλειψης ελεγκτών, κυρίως εξαιτίας COVID-19.
«Ο αριθμός των πτήσεων θα περιοριστεί “στις 800 ημερησίως” (αναχωρήσεις και αφίξεις) και αυτό θα διαρκέσει ως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου», αναφέρει το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του. Το 30% των ελεγκτών δεν είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή “για διάφορους ιατρικούς λόγους, μεταξύ των οποίων COVID-19”, διευκρινίζεται.
Οι δυσκολίες αυτές που αντιμετωπίζει η βρετανική αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έρχονται μετά την γιγάντια βλάβη στα τέλη Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση σχεδόν 2.000 πτήσεων σε διάστημα δύο ημερών και πολλές καθυστερήσεις.
Φόβοι κα στη Φρανκφούρτη…
Στο μεταξύ οι αεροσυνοδοί της Lufthansa καταγγέλλουν πως οι πτητικές λειτουργίες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτη βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όπως ισχυρίζονται είναι μακρός ο κατάλογος των πτήσεων που κάθε μέρα αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη με λιγότερα μέλη πληρώματος από το προγραμματισμένο. Και τα πράγματα δεν φαίνονται καλά ούτε για τον Οκτώβριο. Και αυτό γιατί εκτός από την γενικότερη έλλειψη προσωπικού υπάρχει υψηλό επίπεδο ασθενειών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments