Οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους που πραγματοποιούν μακρινά διηπειρωτικά δρομολόγια, κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους. Σήμερα, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Σκανδιναβίας, η Norwegian Air Shuttle, που ήδη εκτελεί πτήσεις χαμηλού κόστους προς τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως έλαβε την έγκριση από τις αρχές και θα επεκταθεί σε δέκα νέα υπερατλαντικά δρομολόγια, από τα μέσα του Ιούνη. Μάλιστα θα προσφέρει τιμές που θα ξεκινούν από 65 δολάρια και θα περιλαμβάνουν και τους φόρους. Δε θα περιλαμβάνουν όμως όλα τα άλλα όπως αποσκευή, φαγητό, ποτά ακουστικά, κουβέρτα, επιλογή θέσης, κλπ. Ωστόσο διευκρίνισε πως αυτή είναι μια τιμή γνωριμίας καθώς αργότερα οι τιμές θα ξεκινούν από 99 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση αυτές οι τιμές θα περιλαμβάνουν έναν πολύ περιορισμένο αριθμό θέσεων σε κάθε πτήση.
Έστω και έτσι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές καθώς σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα Expedia, οι τιμές απλών εισιτηρίων που προσφέρουν άλλες εταιρίες για τα μέσα Ιουνίου από τη Νέα Υόρκη στο Δουβλίνο κυμαίνονται περίπου μεταξύ 655 και 2.755 δολαρίων.
Η εταιρία χρησιμοποιεί στις ΗΠΑ μικρά αεροδρόμια προκειμένου να πετύχει χαμηλά τέλη. Αυτά είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Στιούαρτ στην Κομητεία Όραντζ της Νέας Υόρκης, το Αεροδρόμιο Τ.Φ. Γκριν στο Ρόουντ Άιλαντ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπράντλεϊ στο Χάρτφορντ του Κονέτικατ. Στην Ευρώπη τα αεροπλάνα της Norvegian αναχωρούν για τις ΗΠΑ από το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, από το Δουβλίνο, το Κορκ και το Σάνον στην Ιρλανδία και από το Εδιμβούργο στη Σκωτία.
Οι αμερικανικές εταιρίες εδώ και χρόνια αντιδρούν στην παρουσία της Norwegian Air στην αμερικανική αγορά, υποστηρίζοντας ότι η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους προσθέτει δρομολόγια που υπερβαίνουν τη ζήτηση των ταξιδιωτών, οδηγώντας πτωτικά τις τιμές και πλήττοντας τα έσοδα των εταιριών.
Μακρινές πτήσεις χαμηλού κόστους προσφέρουν και άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες όπως η ισλανδική Wow Air και η Eurowings, θυγατρική της Lufthansa, ενώ δύο άλλες το σκέφτονται. Η ισπανική Iberia σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος πτήσεις από Βαρκελώνη προς τις ΗΠΑ ενώ το ίδιο σκέφτεται και η Γαλλική Air France μέσω θυγατρικής της.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments