Ολλανδία και Γαλλία ανακοίνωσαν νέα μέτρα σε όσους φτάνουν στην επικράτεια τους ώστε να μειώσουν την εξάπλωση της πανδημίας όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο όπως επίσης οι πτήσεις από Νότια Αφρική και Νότια Αμερική αναστέλλονται. Παράλληλα, εκτός από το αρνητικό PCR test που ήδη απαιτείται από τους επιβάτες (εντός 72 ωρών από την αναχώρηση με προορισμό την Ολλανδία), ζητείται από όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ολλανδία από χώρες υψηλού κινδύνου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) και rapid τεστ που θα πρέπει να έχει γίνει όχι νωρίτερα από 4 ώρες πριν την αναχώρηση. Το τεστ αφορά και τους επιβάτες transit.
Αποκλειστικά για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας προς την Ολλανδία έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό σημείο για να εξυπηρετεί την διενέργεια rapid test
Οι επιβάτες θα πρέπει να φθάνουν στο αεροδρόμιο 4 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή τους και όχι νωρίτερα από 3 ώρες, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή στην διενέργεια των τεστ και η έγκαιρη έκδοση της βεβαίωσης.
Το σημείο διενέργειας των τεστ βρίσκεται νότια της εισόδου Νο. 1 στο κεντρικό κτίριο, ακριβώς απέναντι από τα counters 6-10.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα της KLM https://www.klm.gr/ .

Στη Γαλλία…
Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τη Γαλλία ως τελικό τους προορισμό, υπάρχει ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να επιδείξουν ένα αρνητικό COVID-19 test πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, όπως επίσης και ταξιδιωτική βεβαίωση, ανάλογα με το σημείο απ΄ όπου ταξιδεύουν. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους και μόνο PCR και LAMP tests γίνονται αποδεκτά. Μετά την άφιξη στη Γαλλία, οι επιβάτες θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες. Για ταξίδια προς και από γαλλικά υπερπόντια εδάφη ενδεχομένως να ισχύουν και άλλοι κανονισμοί.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις και για το ποιες χώρες εξαιρούνται θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Air France  www.airfrance.gr.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments