Καθώς η Σαουδική Αραβία έχει δρομολογήσει σειρά φαραωνικών έργων για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ώστε να μειώσει την εξάρτηση της από το πετρέλαιο, η τουριστική ανάπτυξη που περιμένει είναι τεράστια.
Έτσι ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή την ίδρυση δεύτερης μετά την Saudia κρατικής αεροπορικής εταιρείας, με το όνομα Riyadh Air. Θα έχει έδρα στην ομώνυμη πόλη που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της χώρας.
Φιλοδοξία των ιδρυτών της είναι μέχρι το 2030, η νέα αεροπορική εταιρεία να εξυπηρετεί περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό πολύ σύντομα η νέα εταιρεία θα κάνει μια μεγάλη παραγγελία για περισσότερα από 100 αεροσκάφη.
Στόχος του διαδόχου του θρόνου είναι το 2030 οι δυο κρατικές αεροπορικές εταιρείες, η Saudia και η νέα Riyadh Air, να εξυπηρετούν 330 εκατομμύρια επιβάτες και να συνδέουν τη χώρα με 250 προορισμούς από 99 σήμερα.
Οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν αρνητικά τις άλλες τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του κόλπου, την Qatar Airways , την Etihad και την Enirates, που σήμερα εξυπηρετούν το 25% της επιβατικές κίνησης προς και από την Σαουδική Αραβία.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments