Σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου θα έπρεπε να γίνει η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport και από αύριο να ξεκινήσει η προσπάθεια για την αναδιοργάνωση τους και την αναβάθμιση των υποδομών τους. Ωστόσο ούτε αυτή η προθεσμία τηρήθηκε (όπως και όλες οι προηγούμενες) αλλά όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπ. Επικρατείας αυτό θα γίνει πριν το Πάσχα.
Η ανακοίνωση του Υπ. Επικρατείας

Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι διαδικασίες επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014.
Η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης.

Η Διυπουργική Επιτροπή
Επενδύσεων και Ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος, Αλέκος Φλαμπουράρης

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments