Όλο και πιο σοβαρό γίνεται το πρόβλημα με τις μπαταρίες λίθιου των Power Bank ή των ηλεκτρονικών τσιγάρων ατμού, που παίρνουν οι ταξιδιώτες μαζί τους στο αεροπλάνο. Και αυτό γιατί αυξάνονται τα περιστατικά ανάφλεξης ή έκρηξης αυτών των μπαταριών, με αποτέλεσμα να ξεσπά φωτιά με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους για την εξέλιξη της πτήσης.
Τελευταίο περιστατικό συνέβη χθες Σάββατο σε πτήση της Air China από το Χανγκτζόου προς τη Σεούλ, όταν ανεφλέγη μπαταριά λιθίου που βρισκόταν σε χειραποσκευή στο χώρο αποσκευών πάνω από τα καθίσματα. Το πλήρωμα καμπίνας ανταποκρίθηκε γρήγορα και έσβησε τη φωτιά χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Σαγκάης.
Θυμίζουμε πως αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν απαγορεύσει τη χρήση των power bank κατά τη διάρκεια της πτήσης, δηλαδή τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με χρήση power bank αλλά και την φόρτιση των power bank από τις θύρες USB που σε πολλά καινούργια αεροσκάφη βρίσκονται σε κάθε θέση. Ωστόσο επιτρέπουν (ακόμη) την μεταφορά των power bank στις χειραποσκευές, συστήνοντας ιδιαίτερη προσοχή.
Δείτε σχετικό βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/reel/1436035847485444

guest

0 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή