Αν και η Lufthansa δεν αποκλείει την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων της λόγω της πανδημίας, έβαλε αγγελία και αναζητά 300 άτομα (πιλότους και αεροσυνοδούς).
Ο λόγος είναι η νέα αεροπορική εταιρεία που ιδρύει και θα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις πρώτες πτήσεις την επόμενη άνοιξη. Το όνομα της θα είναι Ocean και θα ειδικεύεται σε μακρινές πτήσεις προς προορισμούς διακοπών σε Αμερική και Ασία.
Η νέα εταιρεία θα αντλήσει τους υπαλλήλους της από τους πλεονάζοντες στην Lufthansa όπως και τα τρία αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων που αρχικά θα χρησιμοποιήσει.
Ο λόγος που η Lufthansa αποφάσισε να ανοίξει νέα αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποσπάσεων, είναι γιατί οι άνθρωποι της πιστεύουν πως η ζήτηση για ταξίδια διακοπών θα ανακάμψει πολύ γρηγορότερα από αυτήν για επαγγελματικά ταξίδια, οπότε θέλει να είναι έτοιμη.
Και γιατί τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν τα πραγματοποιεί η ίδια η Lufthansa; Γιατί το κόστος μισθοδοσίας και λειτουργίας της νέας εταιρείας θα είναι πολύ μικρότερο.
Με τα σχέδια της διαφωνούν τα συνδικάτα πιλότων, όχι μόνο γιατί θα ξοδευτούν χρήματα που δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί η νέα εταιρεία θα ανταγωνιστεί τις ήδη εξουθενωμένες γερμανικές εταιρείες Condor και Tui που δραστηριοποιούνται στα ίδια δρομολόγια με κίνδυνο να καταστραφούν και οι τρεις.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments