Όσο τα αεροπορικά εισιτήρια φθηναίνουν, τα καθίσματα μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους αυξάνονται, το ίδιο και η δυσφορία των επιβατών, που πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις νιώθουν ότι ταξιδεύουν σαν… παστές σαρδέλες. Ο διαθέσιμος χώρος ανάμεσα στα καθίσματα έχει πλέον στενέψει απελπιστικά, ιδιαίτερα για τους εύσωμους επιβάτες. Ούτε εφημερίδα δεν μπορείς να διαβάσεις με άνεση.
Έτσι οι κατασκευαστές καθισμάτων, σπάνε το κεφάλι τους να βρουν τρόπους να κάνουν το ταξίδι των επιβατών λίγο πιο άνετο.
Μια προσφάτως βραβευμένη ιδέα, παρουσιάστηκε από την γαλλική εταιρεία Safran Seats. Πρόκειται για ένα κάθισμα με τρεις καινοτομίες. Υποστήριξη με κολάρο του λαιμού, τραπεζάκι σε δυο επίπεδα ώστε να τρως και να βλέπεις ταυτόχρονα το τάμπλετ σου και οθόνη απορρήτου, ορατή μόνο από αυτόν που κάθεται στη συγκεκριμένη θέση.
Το καλύτερο ωστόσο θα ήταν να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων, όμως η εταιρείες υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να γίνει χωρίς αύξηση των εισιτηρίων, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι εθισμένος στα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments