Στους πίνακες αφίξεων των αεροδρομίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης υπάρχουν ήδη ακυρωμένες πτήσεις από το Μόναχο που επρόκειτο να πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο του Μονάχου, ένας από τους δυο σημαντικότερους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης, άνοιξε και πάλι σήμερα στις 6 το πρωί τοπική ώρα. Είχε κλείσει χθες Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις μεταξύ των οποίων και αυτές προς την Ελλάδα. Τα 200 άτομα προσωπικό και τα 178 εκχιονιστικά οχήματα ανά βάρδια, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαδρόμους και την πίστα του αεροδρομίου καθώς η χιονόπτωση ήταν πολύ έντονη.
Ωστόσο καθώς η κατάσταση παραμένει και σήμερα δύσκολη από την έντονη κακοκαιρία που πλήττει τη Γερμανία, η εναέρια κυκλοφορία από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου θα είναι περιορισμένη. Έχουν ήδη ακυρωθεί οι 560 από τις 880 προγραμματισμένες πτήσεις για σήμερα.
Το αεροδρόμιο καλεί τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν για ενημέρωση με την αεροπορική εταιρεία πριν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.
Η ποσότητα του χιονιού που έπεσε χθες στο αεροδρόμιο του Μονάχου ήταν τόσο μεγάλη που ένα ιδιωτικό αεροσκάφος έγειρε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να σηκωθεί ψηλά ο μπροστινός τροχός. Το αεροσκάφος ανήκει στην αεροπορική εταιρεία ενοικίασης private jet του Σάλτσμπουργκ, Bairline.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments