Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο κάνουν αγώνα για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών σε ότι έχει σχέση με τον κορωνοϊό. Να σταματήσουν το φόβο για τα αεροπορικά ταξίδια. Ωστόσο αυτό που έγινε σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ της Ουαλίας πριν μερικές μέρες , πάει τα πράγματα αρκετά πίσω.
Θυμίζουμε πως εφτά από τους 193 επιβαίνοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ στην συνέχεια άλλοι 16 βρέθηκαν επίσης θετικοί. Τώρα όλοι οι επιβάτες αυτής της πτήσης τέθηκαν σε 14ημερη καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ ιχνηλατούνται όλες τους οι επαφές, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν από το αεροδρόμιο στο σπίτι τους.
Στη συνέχεια υπήρξαν καταγγελίες επιβατών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βρετανίας, που υποστηρίζουν πως μέσα στο αεροπλάνο πολλοί επιβάτες δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας καθώς είχαν κατεβασμένη τη μάσκα τους, ενώ κυκλοφορούσαν πάνω κάτω στο διάδρομο μιλώντας με άλλους επιβάτες. Επίσης καταγγέλλουν πως το πλήρωμα δεν έκανε παρατηρήσεις στους «Covidiots» (σε ελεύθερη μεταφραστή «Κορωνοηλίθιους») όπως ονομάζουν οι Βρετανοί αυτούς που δεν πειθαρχούν στα μέτρα.
Πολλοί επιβάτες κατηγορούν το πλήρωμα για αδιαφορία και ανικανότητα ενώ η TUI σε ανακοίνωση της ισχυρίζεται πως “τα πλήρωματά μας είναι εκπαιδευμένα με τα υψηλότερα πρότυπα” και ανακοίνωσε έρευνα για το θέμα.
Η αλήθεια είναι πως σχεδόν καθημερινά στα διεθνή μέσα εμφανίζονται περιστατικά όπου επιβάτες απομακρύνονται από τα αεροσκάφη ακόμη και με την βία, όταν αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα τους. Ωστόσο όταν οι «Covidiots» σε μια πτήση είναι πολλοί, πως μπορούν να τους αντιμετωπίσουν εικοσάχρονα και εικοσιπεντάχρονα κορίτσια-αεροσυνοδοί, που έχουν κουραστεί να μαλώνουν με τους επιβάτες, δουλεύοντας σε ένα περιβάλλον φόβου και ανασφάλειας;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments