Την προηγούμενη Τρίτη, μια νέα αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση. Πρόκειται για την νορβηγική Norse Atlantic Airways, που δημιουργήθηκε στην περίοδο της πανδημίας για να καλύψει το κενό που άφησε στα υπερατλαντικά δρομολόγια χαμηλού κόστους, η επίσης νορβηγική Norwegian και οι θυγατρικές της που κατέρρευσαν μέσα στην πανδημία, ενώ η μαμά εταιρεία συρρικνώθηκε.
Η Norse Atlantic Airways ναύλωσε δώδεκα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner, που προηγουμένως εκμεταλλευόταν η Norwegian Air Shuttle, θυγατρική της Norwegian. Σκοπός των δημιουργών της είναι να κυριαρχήσει στην Ευρώπη στα μακρινά δρομολόγια χαμηλού κόστους.
Το πρώτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ήταν ανάμεσα στο Όσλο και τη Νέα Υόρκη (JFK), ωστόσο σταδιακά μέσα το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν υπερατλαντικά δρομολόγια από Βερολίνο (17 Αυγούστου) και Λονδίνο (12 Αυγούστου) προς αμερικανικούς προορισμούς και πιο συγκεκριμένα προς Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες Φορτ Λοντερντέιλ και Ορλάντο.
Στα σχέδια της εταιρείας είναι σταδιακά να καθιερώσει και άλλα μακρινά δρομολόγια από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, προς αμερικάνικους και ασιατικούς προορισμούς όλα στη λογική του χαμηλού κόστους.
Θυμίζουμε πως η Norwegian είχε προγραμματίσει δρομολόγιο χαμηλού κόστους ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη για το καλοκαίρι του 2020, αλλά την πρόλαβε η πανδημία και η κατάρρευση…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments