Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία κατέβασε ρολά, επικαλούμενη την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Πρόκειται για την Africa World Airlines που είχε την έδρα της στο αεροδρόμιο της Άκρα, πρωτεύουσα της Γκάνας.
Η εταιρεία που ξεκίνησε να πετά το 2012, διέθετε στόλο από οκτώ Embraer ERJ-145 με τα οποία εκτελούσε δρομολόγια προς δέκα προορισμούς εντός της Γκάνας και τις γύρω χώρες.
Μεταξύ των ιδρυτών της ήταν η 4η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, η Hainan Airlines, η οποία ωστόσο και αυτή έχει τεράστια προβλήματα λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τον έλεγχο της να αναλάβει η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Χαϊνάν. Η Africa World Airlines παρέλαβε τον στόλο των αεροσκαφών της από την κινέζικη αεροπορική εταιρεία Tianjin Airlines, η οποία είναι θυγατρική της Hainan Airlines, προφανώς στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής και πολιτικής διείσδυσης της Κίνας στην Αφρικανική ήπειρο.
Είναι η 5η αεροπορική εταιρεία που καταρρέει στον κόσμο επικαλούμενη την κρίση που δημιούργησε στις αερομεταφορές η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments