Το Χίθροου, είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα αεροδρόμια του Λονδίνου. Σε λίγα χρόνια θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή τρίτου διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών που θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του αεροδρομίου. «Η επέκταση των αεροδρομίων είναι ζωτικής σημασίας για το οικονομικό μέλλον ολόκληρης της Μ. Βρετανίας» δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.
Λόγω των ισχυρών αντιδράσεων, οι διαβουλεύσεις κράτησαν πάνω από 25 χρόνια, ωστόσο οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Ένας από τους αντιδρώντες είναι ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζόνσον ζει στην περιοχή του αεροδρομίου και αν κατασκευαστεί ο νέος διάδρομος “θα είναι 54 βήματα από το σπίτι μου” είπε σε δηλώσεις του. “Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν κάνουν διαδρόμους μέσα σε κατοικημένες περιοχές” είπε ο ιδιόρρυθμος Άγγλος πολικός.
Αντίθετος με την κατασκευή του νέου διαδρόμου είναι και ο Δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα παλέψει για να ακυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία για να υλοποιηθεί θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Βρετονικό κοινοβούλιο.
Η κατασκευή του τρίτου διαδρόμου στο Χίθροου, θα κοστίσει 18 δισεκατομμύρια στερλίνες και αναμένεται να δημιουργήσει 70.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2050. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ευρώπη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments