Με ένα αεροδρόμιο θα μείνει από τις 15 Ιουνίου το Βερολίνο. Και αυτό γιατί κλείνει αρχικά για δυο μήνες, το αεροδρόμιο Tegel, για να γλιτώσει τα 200 χιλιάρικα την ημέρα που είναι το κόστος λειτουργίας του, καθώς η κίνηση έχει πέσει δραματικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως τον Απρίλιο εξυπηρέτησε μόλις 22 χιλιάδες ταξιδιώτες, όταν πριν ένα χρόνο τον ίδιο μήνα είχε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες.
Για το διάστημα αυτό το Βερολίνο θα εξυπηρετείτε από το δεύτερο αεροδρόμιο της Γερμανικής πρωτεύουσας, το Schönefeld, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
Ωστόσο με δεδομένο ότι τον Οκτώβριο θα ανοίξει μετά από εννέα αναβολές το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου Berlin Brandenburg, πιθανόν το Tegel να μην ανοίξει ποτέ ξανά. Αυτό θα συμβεί αν η κίνηση παραμείνει και τους επόμενους μήνες σε χαμηλά επίπεδα οπότε το Schönefeld θα είναι αρκετό μέχρι να ανοίξει το καινούργιο αεροδρόμιο.
Στο μεταξύ, το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, το Berlin Brandenburg, παρ΄όλο που δεν άνοιξε, ήδη είναι χρήσιμο καθώς εκεί σταθμεύον μέρος του καθηλωμένου στόλου τους, η Lufthansa και η EasyJet.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments