Αν και η Lufthansa ποτέ δεν έβλεπε με καλό μάτι την διείσδυση στην Ευρώπη, μέσω εξαγοράς άλλων αεροπορικών εταιριών, της αραβικής Etihad, τώρα ανακοίνωσαν συνεργασία.
Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Lufthansa ανακοίνωσαν συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο και υπόκειται σε έγκριση από την κυβέρνηση.
Ωστόσο η συνεργασία τους δε σταμάτα σε πτήσεις κοινού κωδικού καθώς ανακοίνωσαν και συμφωνία πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών της airberlin -στην οποία ο Όμιλος Etihad κατέχει έμμεσα ποσοστό 29%- από τον Όμιλο Lufthansa. Ειδικότερα, η χαμηλού κόστους Eurowings και η Austrian Airlines – μέλη του Ομίλου Lufthansa – υπέγραψαν συμφωνία πλήρους μίσθωσης 38 αεροσκαφών της airberlin. Από αυτά, τα 33 αεροσκάφη θα εξυπηρετούν τον Όμιλο Eurowings και τα υπόλοιπα πέντε την Austrian Airlines. Η συμφωνία έχει διάρκεια έξι ετών και θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2017.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας κοινού κωδικού, δύο απευθείας πτήσεις την ημέρα μεταξύ του Αμπού Ντάμπι – έδρα της Etihad Airways- και της Φρανκφούρτης, θα εκτελούνται από την Etihad Airways, και θα φέρουν τον κωδικό “LH” της Lufthansa. Το ίδιο θα ισχύει και για δύο απευθείας πτήσεις ημερησίως μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Μονάχου, τη μεγαλύτερη πόλη στη νότια Γερμανία.
Αντίστοιχα, οι απευθείας, διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa, ανάμεσα στη Φρανκφούρτη -έδρα της Lufthansa – το Ρίο ντε Τζανέιρο, και τη Μπογκοτά θα φέρουν τον κωδικό “EY” του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar