Εκτός από τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, στις οποίες ήδη προσφέρεται η υπηρεσία, σύντομα οι επιβάτες της Lufthansa και της Austrian Airlines θα μπορούν να συνδέονται στο Ιnternet και σε πτήσεις μικρότερης διάρκειας. Το περασμένο καλοκαίρι, η Lufthansa έλαβε την ανάλογη πιστοποίηση του EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) για τον στόλο των Airbus A-320, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις απαραίτητες προεργασίες.

Στο επόμενο στάδιο η υπηρεσία θα δοκιμαστεί σε πτήσεις της Lufthansa και της Austrian και ειδικότερα σε πέντε αεροσκάφη της κάθε αεροπορικής εταιρείας αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Μέσα από μεθόδους ανάλυσης της συμπεριφοράς των χρηστών θα συλλεχθούν τα απαραίτητα δεδομένα για την περαιτέρω βελτίωση της υπηρεσίας, πριν το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά. Οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi χρησιμοποιώντας τις δικές τους φορητές συσκευές. Εκτός από τη δυνατότητα βασικής πλοήγησης και ανταλλαγής e-mail, άλλες πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως βίντεο συνεχούς ροής, θα είναι επίσης διαθέσιμες.

Η νέα υπηρεσία θα λανσαριστεί επίσημα εντός του πρώτου τριμήνου του έτους. Τρία διαφορετικά πακέτα της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμα για το επιβατικό κοινό: το FlyNet Message με τιμή 3 €, το FlyNet Surf με τιμή 7 € και το FlyNet Stream με τιμή 12 € (τιμές ανά πτήση). Το FlyNet Message επιτρέπει μόνο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως emails, και τις εφαρμογές WhatsApp και iMessage. Το FlyNet Surf δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης στο Internet, ενώ με το FlyNet Stream είναι δυνατή η μετάδοση δεδομένων συνεχούς ροής (streaming). Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν το πακέτο της επιλογής τους μέσω πιστωτικής κάρτας ή άλλων υπηρεσιών πληρωμής, όπως το PayPal.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments