Κάποτε ήταν η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Ο στόλος της είχε φτάσει μέχρι και 70 αεροσκάφη που μετέφεραν περίπου οκτώ εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Σήμερα Σάββατο ανακοίνωσε πως διακοπεί τη λειτουργία της, ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις και απολύει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της. Πρόκειται για την βρετανική Flybe που μετά από οικονομικές περιπέτειες αρκετών ετών διακόπτει για δεύτερη φορά τη λειτουργία της
Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά πριν 43 χρόνια ωστόσο τον Ιανουάριο του 2019, σώθηκε στο παραπέντε από μια κοινοπραξία την οποία αποτελούσαν η Virgin Atlantic, η Stobart Group και η Cyrus Capital. Όχι για πολύ καθώς με την έναρξη της πανδημίας η εταιρεία έβαλε λουκέτο για πρώτη φορά επικαλούμενη τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Η εταιρεία διασώθηκε για δεύτερη φορά όταν αγοράστηκε από την Thyme Opco, μια εταιρεία που συνδέεται με το αμερικανικό hedge fund Cyrus Capital και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Flybe Limited. Ξανάρχισε πτήσεις τον περσινό Απρίλιο και μέχρι χθες εκτελούσε 21 δρομολόγια από το Μπέλφαστ , το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου προς αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και προς το Άμστερνταμ και τη Γενεύη.
Περίπου 2.500 επιβάτες επρόκειτο να πετάξουν με τη Flybe σήμερα Σάββατο, ενώ περίπου 75.000 άτομα έχουν αγοράσει εισιτήρια για μελλοντικές πτήσεις. Η εταιρεία δήλωσε αδυναμία να τους βρει εναλλακτικές λύσεις.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments