Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και η θυγατρική της Alitalia CityLiner, δεν ήταν οι μοναδικές αεροπορικές εταιρείες που έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα και που η αναστολή λειτουργίας τους επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό. Ήταν και η δανέζικη Great Dane Airlines που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και σταμάτησε το πτητικό της έργο.
Μεταξύ άλλων η δανέζικη εταιρεία εκτελούσε εποχικές πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς όπως τα αεροδρόμια των Χανίων, της Ρόδου και του Ακτίου, μεταφέροντας Δανούς τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα. Ο στόλος της αποτελούνταν από τρία Embraer 195.
Συνολικά από την αρχή του χρόνου έχουν βάλει λουκέτο 19 αεροπορικές εταιρίες, αριθμός μάλλον μικρός σε σχέση με την τραγική περίοδο που βιώνει λόγω πανδημίας η αεροπορική βιομηχανία. Συγκριτικά αναφέρουμε πως το 2020 είχαν κλείσει 45 αεροπορικές εταιρείες ενώ το 2019 έκλεισαν 56.
Οι διάφορες οικονομικές ενισχύσεις που δοθήκαν στην περίοδο της πανδημίας απέτρεψαν το λουκέτο από πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Καθώς όμως αυτές σταματούν αφού επανερχόμαστε στην κανονικότητα κανείς δεν ξέρει πόσες πληγωμένες αεροπορικές εταιρείες θα αντέξουν

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments