Σύμφωνα με αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε πριν από λίγο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ακυρώνεται η αεροπορική οδηγία που ίσχυε έως τις 17 Νοεμβρίου 2020 για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και θα ισχύουν οι notam που αφορούν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Με βάση λοιπόν τη σημερινή notam, τη χθεσινή notam, το χθεσινό ΦΕΚ 4911, τις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιριών και τα συστήματα κρατήσεων, ισχύουν τα παρακάτω για τα αεροπορικά ταξίδια από και προς τη χώρα μας και εντός της χώρας μας για την περίοδο του lockdown.

Πτήσεις εξωτερικού:
Επιτρέπονται μόνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
-Όσοι αναχωρούν από αύριο Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) την οποία βρίσκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Για αυτούς που φτάνουν από το εξωτερικό η συμπλήρωση της φόρμας ισχύει εδώ και πολύ καιρό.
Επίσης από μεθαύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, όσοι φτάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

Πτήσεις εσωτερικού:
Επιτρέπονται από όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο με αυτές μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο για ουσιώδεις λόγους που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.
Καθώς η κίνηση θα μειωθεί δραματικά είναι άγνωστο πόσα δρομολόγια εσωτερικού θα κρατήσουν οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς τα αεροπλάνα τους θα ταξιδεύουν άδεια.
Σε ότι αφορά στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, η Aegean έχει προγραμματίσει από αύριο τέσσερα δρομολόγια την ημέρα.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν ανακοινωθεί απλά και κατανοητά από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το εθνικό lockdown, προκειμένου όλοι όσοι έχουν προγραμματισμένο ταξίδι να ήξεραν τι τους περιμένει και τι πρέπει να κάνουν. Δυστυχώς δεν συνέβη αυτό και πέρασαν τόσες μέρες μέσα στην αγωνία και την αβεβαιότητα προσπαθώντας να μάθουν τι τελικά συμβαίνει. Μόνο στα Omorfa Taxidia έφτασαν περίπου 50 ερωτήσεις μέσα στο σαββατοκύριακο.
Δυστυχώς όλα ανακοινώνονται στο παρα πέντε και όχι πάντα με απλό και κατανοητό τρόπο…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments