Η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναγκάζει τη Ryanair να μειώσει τις καθημερινές πτήσεις της στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη από εφτά την ήμερα σε τρεις. Αυτό αφορά στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα που ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου και ολοκληρώνεται στο τέλος του Οκτώβρη.
Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, η υπεύθυνη πωλήσεων και μάρκετινγκ της Ryanair στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Κιάρα Ραβάρα.
Θυμίζουμε πως τα έργα αφορούν στην επέκταση του διαδρόμου 1028, έργα που ξεκίνησαν το 2006. Τώρα φτάνουν στο τελικό τους στάδιο και για μερικούς μήνες θα τεθούν εκτός λειτουργίας και οι δυο κύριοι διάδρομοι του αεροδρομίου, καθώς θα γίνουν έργα εκεί που αυτοί διασταυρώνονται. Για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα, το αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί μόνο δυο προσγειώσεις και δυο απογειώσεις ανά ώρα από έξι που είναι σήμερα. Αυτό θα αναγκάσει και άλλες αεροπορικές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τα προγράμματα τους.
Όπως είπε η κα Ραβάρα “υπάρχει έλλειψη επιβεβαίωσης σχετικά με τη διαθεσιμότητα του αεροδρομίου την καλοκαιρινή περίοδο. Ο λάθος χρονικός συντονισμός των έργων και η συνεχής έλλειψη διαύγειας σχετικά με τη διαθεσιμότητα του αεροδρομίου, μας κάνουν να μειώσουμε πτήσεις. Για το επόμενο καλοκαίρι προτιμήσαμε να μην κόψουμε πτήσεις εξωτερικού, καθώς με αυτές έρχονται τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα και να μειώσουμε μόνο το Αθήνα -Θεσσαλονίκη από εφτά δρομολόγια την ημέρα σε τρία. Οι ώρες αναχωρήσεις αυτών των δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη θα είναι 7πμ, 5.15μμ και 8.15μμ. ώρες που βολεύουν σε αυτούς που μετακινούνται για επιχειρηματικούς λόγους”.
Απαντώντας σε ερώτηση διευκρίνισε πως οι τιμές των εισιτηρίων στο συγκεκριμένο δρομολόγιο θα παραμείνουν χαμηλές παρά τη μείωση των διαθέσιμων θέσεων.
Ακόμη η κα Ραβαρα είπε πως αύριο στα Χανιά θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας εφαρμογής της Ryanair για έξυπνες συσκευές, η οποία θα είναι στα ελληνικά. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη.
Επίσης αποκάλυψε πως από το 2017, η Ryanair θα συνεργαστεί με την Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Aer Lingus σε μακρινές πτήσεις. Έτσι θα μπορεί κάποιος με πτήση της Ryanair από κάποια ευρωπαϊκή πόλη, να φτάνει σε προορισμούς κυρίως των ΗΠΑ μέσω Δουβλίνου, κάνοντας ένα τσεκ ιν και μια παράδοση αποσκευών. Αργότερα το ίδιο θα γίνει με τη Norwegian, εταιρεία χαμηλού κόστους που πραγματοποιεί και μακρινά δρομολόγια.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar