Η Δανία είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης στην οποία πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις με υδροπλάνα. Τις πραγματοποιεί η Nordic Seaplanes. Το τσεκ ιν και η επιβίβαση γίνεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης και η αναχωρητή από το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης (φώτο) κοντά στο διάσημο άγαλμα της Γοργόνας. Καθημερινά πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια από τη Κοπεγχάγη προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Άαρχους, μέσω ενδιάμεσων στάσεων. Πραγματοποιούνται επίσης και τουριστικές πτήσεις για περιήγηση πάνω από τα αξιοθέατα της δανέζικης πρωτεύουσας, εξυπηρετώντας κυρίως επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στην Κοπεγχάγη.
Η ίδια εταιρεία έχει ιδρύσει θυγατρική στην Μάλτα προκειμένου να πραγματοποιεί αρχικά τουριστικές πτήσεις στην περιοχή. Ήταν να ξεκινήσει εντός του Αυγούστου. Στη συνέχεια η ίδια δανέζικη αεροπορική εταιρεία θα επεκταθεί στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στα Κανάρια νησιά, συνδέοντας τα μεταξύ τους με υδροπλάνο.
Στη χώρα μας υπάρχουν όχι μια αλλά δυο αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να ξεκινήσουν τακτικά δρομολόγια με υδροπλάνα. Η Grecian Air Seaplanes και η Hellenic Seaplanes. Ωστόσο δεν μπορούν να το κάνουν καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υδατοδρομίων, μόλις τρία σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα.
Πάνω από δέκα χρόνια παλεύουν με την γραφειοκρατία και την απροθυμία των δημόσιων υπηρεσιών δυο ελληνικές εταιρείες (η Hellenic Seaplanes και η Ελληνικά Υδατοδρόμια) να δημιουργήσουν υδατοδρόμια στην Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια οι αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν δρομολόγια με υδροπλάνα. Τρεις φορές άλλαξε ο νόμος ώστε οι διαδικασίες να γίνουν πιο εύκολες. Ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτε παρά μόνο μεγαλόστομες εξαγγελίες και δελτία τύπου από Υπουργεία και Περιφέρειες ότι οσονούπω τα υδατοδρόμια θα αδειοδοτηθούν. Και πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments