Μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, καταργούν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Στη Βρετανία, μετά τη Jet2.com, που πρώτη προχώρησε στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στις πτήσεις της, ακολουθούν η British Airways και η Virgin Atlantic. Ωστόσο θα διατηρήσουν την υποχρεωτικότητα σε δρομολόγια όπου ο προορισμός το απαιτεί.
Στην Ολλανδία, από την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας η KLM, η Transavia, η Corendon και η TUI Nederland.
Δεν είναι όμως μόνο οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και τα αεροδρόμια. Από χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου δεν είναι υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας.
Ωστόσο αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια θα συστήνουν στους ταξιδιώτες να φορούν τη μάσκα τους ακόμη και αν αυτή δεν είναι υποχρεωτική.
Θυμίζουμε πως λόγω της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, έπεσε πολύ ξύλο στα αεροπλάνα από αρνητές και αρκετές πτήσεις αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε κοντινά αεροδρόμια προκειμένου να επέμβει η αστυνομία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments