Η υπομονή των αμερικανικών αρχών με τις αεροπορικές εταιρείες που δεν επιστρέφουν τα χρήματα στους πελάτες τους από τις χιλιάδες πτήσεις που ακύρωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει εξαντληθεί.
Έτσι επέβαλε βαριά πρόστιμα σε έξι αεροπορικές εταιρίες, μία αμερικάνικη και πέντε από το εξωτερικό, που όλες μαζί πρέπει να επιστρέψουν πάνω από μισό δις δολάρια που έχουν εισπράξει για πτήσεις που ακύρωσαν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ληφθεί «ιστορικά» μέτρα κατά των έξι αεροπορικών εταιρειών.
Η μόνη αμερικανική αεροπορική εταιρεία από τις έξι είναι η χαμηλού κόστους Frontier. Χρωστά σε επιστροφές 222 εκατομμύρια δολάρια και το πρόστιμο που τις επιβλήθηκε φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.
Η Air India καλείτε να επιστρέψει 121,5 εκατομμύρια δολάρια και της επιβλήθηκε πρόστιμο 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Η πορτογαλική Tap πρέπει να επιστρέψει 126,5 εκατομμύρια και πρόστιμο 1,1 εκατομμύρια δολάρια, η Aeromexico έχει να επιστρέψει 13,6 εκατομμύρια δολάρια και της επιβλήθηκε πρόστιμο 900.000 δολάρια, όσο και στην ισραηλινή El Al που έχει να επιστρέψει 61,9 εκατομμύρια δολάρια. Τέλος η Avianca έχει να επιστρέψει 76,8 εκατομμύρια δολάρια και «εισέπραξε» πρόστιμο εφτά εκατομμυρίων δολαρίων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments