Οι ανθεκτικές κολλητικές ταινίες συσκευασίας, αποδεικνύονται όλο και πιο χρήσιμες και απαραίτητες μέσα στα αεροσκάφη, καθώς με αυτές οι αεροσυνοδοί, πολλές φορές με την βοήθεια των συνεπιβατών, δένουν βίαιους επιβάτες στα καθίσματα προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν.
Αυτό συμβαίνει αρκετά τακτικά στις ΗΠΑ καθώς τακτικά είναι και τα επεισόδια βίας όπου επιβάτες χειροδικούν σε βάρος αεροσυνοδών ή συνεπιβατών. Οι λόγοι είναι πολλοί και τελευταία έχουν να κάνουν με την άρνηση τους να φορέσουν μάσκα, όπως ρητά προβλέπει ο κανονισμός.
Αφού τους δένουν (κολλάνε) στο κάθισμα, στη συνέχεια στο αεροδρόμιο προορισμού ή έκτακτης προσγείωσης έρχεται η αστυνομία για τα περαιτέρω.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στις ΗΠΑ και αν στην Ευρώπη τα βίαια επεισόδια στις πτήσεις συμβαίνουν κυρίως από κάποιους μεθυσμένους επιβάτες που άρχισαν να πίνουν πριν φτάσουν στον τόπο των διακοπών τους, στις ΗΠΑ υπάρχει μια διάχυτη έκφραση βίας σε κάθε ευκαιρία.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ μόνο φέτος έχει καταγράψει 600 περιστατικά με απείθαρχους επιβάτες, σχεδόν διπλάσια από το 2019 και το 2020. Πολλά περιστατικά αφορούν διαφωνίες σχετικά με τη χρήση μάσκας προσώπου και ορισμένες αεροσυνοδοί έχουν δεχτεί γροθιές, και άλλα χτυπήματα, ύβρης, απειλές και φτύσιμο.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments