Όπως και άλλη φορά έχουμε αναφέρει στα Omorfa Taxidia, τα τελευταία χρόνια πέφτει πολύ ξύλο σε αεροδρόμια και επιβατικά αεροσκάφη, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Και αυτό γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι ανίκανοι να εκφραστούν με λόγια και το κάνουν με τις γροθιές τους. Δεν είναι λίγες οι αεροσυνοδοί και οι υπάλληλοι της επίγειας εξυπηρέτησης που κατέληξαν σε νοσοκομείο, ούτε λίγες οι πτήσεις που αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο κοντινότερο αεροδρόμιο ταλαιπωρώντας δεκάδες επιβάτες.
Στις 8 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είχε δώσει οδηγίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης «για να χειριστεί» τον αυξημένο αριθμό των περιστατικών βίας στη διάρκεια επιβατικών πτήσεων, Χθες ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ έδωσε οδηγίες σε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να χειριστούν κατά προτεραιότητα τις υποθέσεις επιβατών αεροπορικών εταιριών που διέπραξαν επιθέσεις και άλλα αδικήματα εν πτήσει.
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες μέχρι την 23η Νοεμβρίου είχαν καταγράψει 5.338 περιστατικά με απείθαρχους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 3.856 περιστατικών που σχετίζονταν με τους κανονισμούς για χρήση μάσκας προσώπου εξαιτίας της πανδημίας. Τη Δευτέρα, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) πρότεινε πρόστιμα 161.823 δολαρίων κατά οκτώ επιβατών αεροπορικών εταιριών, σχετικά με απείθαρχες συμπεριφορές που προκλήθηκαν από την κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης η FAA έχει ενεργοποιήσει 227 περιπτώσεις επιβολής του νόμου και παρέπεμψε 37 από αυτές στο FBI, για περαιτέρω διερεύνηση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments