Ένα ακόμη μέτρο μεγαλύτερης αυστηρότητας που αφορά στην ασφάλια των πτήσεων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα απαγορεύεται να έχουν μαζί τους πάνω στην καμπίνα των επιβατών, ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες σε μέγεθος από ένα κινητό τηλέφωνο.

Έτσι τα τάμπλετ, οι φορητοί υπολογιστές οι φωτογραφικές μηχανές κλπ θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, με τη μεταφορά εκρηκτικού μηχανισμού που θα έχει τοποθετηθεί στην μπαταρία της συσκευής,

Ωστόσο αυτό δεν άφορα σε όλους, άλλα όσους θα ταξιδεύουν με δέκα συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής από 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες. Τα αεροδρόμια αυτά είναι της Κωνσταντινούπολης, του Καΐρου, του Αμμάν, της Καζαμπλάνκα, της Ντόχα, του Ριάντ, της Τζέντας, του Αμπουντάμπι, του Ντουμπάι, και του Κουβέιτ. Η απαγόρευση θεσπίστηκε όταν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, σε επιχείρηση που έκαναν στην Υεμένη, βρήκαν σε αρχείο των τζιχαντιστών σχετικές πληροφορίες που αφορούν απόκρυψη εκρηκτικών σε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη της Emirates, καθώς το αεροπλάνο ξεκινά από το Ντουμπάι.

Λίγη ώρα μετά το ίδιο μέτρο ανακοίνωσε και η Μεγάλη Βρετανία για πτήσεις από τι ιδιες χώρες προς τα Βρετανικά αεροδρόμια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments