Ανάμεσα στην Ινδία και ευρωπαϊκούς προορισμούς πολλές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις ,ωστόσο τα εισιτήρια αναφέρονται ως πολύ ακριβά. Αυτό πιθανόν να αλλάξει από την επόμενη χρονιά, καθώς η ευρωπαϊκή χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία η Wizz Air, σχεδιάζει να ξεκινήσει πτήσεις από ευρωπαϊκές πόλεις προς Ινδικές. Αυτό θα συμβεί από τον προσεχή Φεβρουάριο όταν θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα από τα 47 Airbus A-321neo XLR που έχει παραγγείλει από το 2019.
Τα Α-321 είναι αεροσκάφη στενής ατράκτου και αρχικά σχεδιάστηκαν για ταξίδια μεσαίων αποστάσεων. Ωστόσο με την έκδοση LR ήδη πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις μακρινών αποστάσεων, κυρίως από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ προς τη Δυτική Ευρώπη. Με την έκδοση XLR που κάνει ντεμπούτο φέτος, θα πετάνε ακόμη πιο μακριά.
Έτσι η Wizz Air υπόσχεται φθηνές πλέον πτήσεις προς την Ινδία, αρχικά από πέντε ή έξι ευρωπαϊκές πόλεις τις οποίες δεν έχει αποκαλύψει ακόμη, και ας ευχηθούμε πως θα περιλάβει στα σχέδια της και την Ελλάδα, που εδώ και πολλά χρόνια δεν συνδέεται αεροπορικώς απευθείας με την μακρινή αυτή χώρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments