Δυο γυναίκες αεροσυνοδοί της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United, με προϋπηρεσία 28 και 34 χρόνια, μήνυσαν την εταιρεία για διακρίσεις σε βάρος τους. Συγκεκριμένα οι δυο γυναίκες, κατηγορούν την εταιρεία πως στις πτήσεις τσάρτερ με τις οποίες μεταφέρει ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιεί νεαρές καλλίγραμμες ξανθιές αεροσυνοδούς αποκλείοντας τις μεγαλύτερες σε ηλικία που δεν διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα.
Θεωρούν πως η αεροπορική εταιρεία επιλέγει για τις συγκεκριμένες πτήσεις όχι με βάση την εμπειρία και τις ικανότητες των εργαζόμενων της, αλλά με κριτήρια που αφορούν παρωχημένα σεξουαλικά πρότυπα.
Η United τα αρνείται όλα αυτά παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν πως όσες επιλέγονται για αυτές τις πτήσεις έχουν μέσο όρο προϋπηρεσίας τα 19 έτη.
Η United έχει συμβόλαια για μεταφορά 36 επαγγελματικών ομάδων. Οι αεροσυνοδοί που εργάζονται σε αυτές τις πτήσεις κερδίζουν περισσότερα χρήματα, και φιλοξενούνται σε πολυτελή ξενοδοχεία. Παίρνουν επίσης εισιτήρια για αγώνες ακόμη και για πολύ κρίσιμους όπως πλέι οφ και Super Bowl που στοιχίζουν χιλιάδες δολάρια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments