Αν και οι πτήσεις τις Flydubai μεταξύ Ντουμπάι και Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου, η επίσημη υποδοχή της αεροπορικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη έγινε αυτή την εβδομάδα. 
Έτσι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ειδική υποδοχή στο αεροσκάφος της Flydubai με την συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις αψίδα νερού, ενώ το βράδυ στο ξενοδοχείο The Met δόθηκε δεξίωση με προσκεκλημένους τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους του τουρισμού και της οικονομίας της πόλης. 
Η χαμηλού κόστους Flydubai είναι η μια από τις δυο κρατικές αεροπορικές εταιρείες του Εμιράτου των θαυμάτων. Η άλλη είναι η Emirates. Οι δυο εταιρείες συνεργάζονται πολύ στενά συμπληρώνοντας σε προορισμούς και δίκτυο η μια την άλλη. Έτσι όσοι ταξιδεύουν με την FlyDubai από τη Θεσσαλονίκη, θα μπορούν μέσω Ντουμπάι να φτάσουν σε εκατοντάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το δίκτυο είτε της μιας είτε της άλλης εταιρείας. Αντίστροφα μέσω Ντουμπάι θα μπορούν να φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ευκολότερα και γρηγορότερα, ταξιδιώτες από πολλά μέρη του κόσμου, κυρίως από την Μέση Άπω Ανατολή, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. 
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Jeyhun Efendi, εξέφρασε μεταξύ άλλων την αισιοδοξία του ότι το δρομολόγιο θα πάει πολύ καλά, καθώς όπως είπε υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου από την Μέση και Άπω Ανατολή για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης ανάμεσα στις όποιες και την Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους 10 νέους προορισμούς που ξεκινά φέτος η Flydubai. 
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007, διαθέτει σήμερα στόλο 61 αεροσκαφών τύπου Boeing 737-800 και 737ΜΑΧ, ωστόσο έχει παραγγείλει άλλα 245 αεροσκάφη Boeing 737MAX που θα γιγαντώσουν τα μεγέθη της. Τα 737ΜΑΧ είναι αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, τέταρτης γενιάς και σε μερικά δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιείται αυτός ο τύπος. 
Στη συνέντευξη τύπου μίλησε επίσης η Reema Al Marzooqi, διευθύντρια Ελλάδος της Emirates. Αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των δυο εταιρειών και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τους επιβάτες. Χαρακτηριστικά είπε πως επιβάτες που ξεκινούν με την Flydubai και συνεχίζουν το ταξίδι τους με την Emirates, θα έχουν στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού τους με την Flydubai ότι ισχύει στις πτήσεις της Emirates, δηλαδή πλούσια γεύματα και αυξημένο όριο βάρoυς αποσκευών. 
Τέλος ο Γιώργος Βήλος, Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, διαβεβαίωσε πως η Fraport θα στηρίξει τη Flydubai με κάθε μέσο για να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και τον χειμώνα. 
Ακόμη είπε πως “η δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τουρισμό οδήγησε την Flydubai να την συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της. Το δρομολόγιο θα τονώσει σημαντικά την τουριστική και οικονομική ζωή της πόλης. Επίσης η παρουσία στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αεροπορικών εταιριών σαν την Flydubai αποτελεί κίνητρο και σε άλλες ξένες αεροπορικές εταιρείες να εντάξουν την πόλη στο δίκτυο της” είπε ο κ. Βήλος.

Το Ντουμπάι αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Βορειοελλαδίτες ακόμη και σήμερα την περίοδο της κρίσης. Χιλιάδες Έλληνες το επισκέπτονται κάθε χρόνο είτε για επιχειρηματικούς λογούς είτε για τουρισμό. 
Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και της Ελλάδας συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 170 ελληνικές εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι, ενώ το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, πέρα από το πετρέλαιο, ανήλθε στα 212 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους 9 μήνες του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2016. 
Τα εισιτήρια με επιστροφή ξεκινούν από 447 ευρώ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments