Με σημερινή της ανακοίνωση η  Ryanair προαναγγέλλει την καθήλωση ακόμη και ολόκληρου του στόλου της τον Απρίλιο και Μάιο. Αφορά όχι μόνο την Ryanair  αλλά και τις θυγατρικές της όπως  Lauda,  Malta Air, Ryanair Sun και Ryanair UK.

Η εταιρεία επικαλείται  την εξάπλωση του ιού Covid-19 και τους  ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλαν πολλές κυβερνήσεις κλείνοντας τα σύνορα τους  «πολλοί από τους οποίους επιβλήθηκαν χωρίς προειδοποίηση» αναφέρει η ανακοίνωση της Ryanair.

Η Ryanair αναμένει ότι το αποτέλεσμα αυτών των περιορισμών θα είναι η καθήλωση  της πλειοψηφίας του στόλου των αεροσκαφών της σε όλη την Ευρώπη τις επόμενες 7 έως 10 ημέρες.

Για τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Ryanair υπολογίζει να μειώσει τις διαθέσιμες θέσεις  κατά 80% ενώ δεν αποκλείει την πλήρη καθήλωση του στόλου της.

 Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως η  Ryanair λαμβάνει  άμεσα μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της,  μεταξύ των οποίων εθελοντικές άδειες προσωπικού, αναστολή συμβάσεων εργασίας, μείωση ωρών εργασίας, περιορισμό πληρωμών κλπ.

Ωστόσο διευκρινίζει πως έχει στο ταμείο της πάνω από 4 δις  ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση η  Ryanair  αναφέρει: « Στόχος μας τώρα είναι να ολοκληρώσουμε τις επόμενες 7 ημέρες όσο το δυνατόν περισσότερο το προγραμματισμένο πτητικό πρόγραμμα,  όπου επιτρέπεται από τις εθνικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε  να επαναπατρίσουμε τους επιβάτες μας, όπου αυτό είναι δυνατόν, ακόμα και όταν επιβάλλονται απαγορεύσεις πτήσεων και μειώνονται οι βασικές υπηρεσίες αεροδρομίων. Διαπιστώσαμε σημαντική μείωση των κρατήσεων τις τελευταίες 2 εβδομάδες και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη ζήτηση, καθώς και τους κυβερνητικούς περιορισμούς στις πτήσεις, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περαιτέρω περικοπές στα χρονοδιαγράμματα, όπως είναι απαραίτητο».

Σε δήλωση του το αφεντικό της  Ryanair   Michael O’Leary μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο όμιλος της  Ryanair είναι μια ανθεκτική ομάδα αεροπορικών εταιρειών με πολύ ισχυρό ισολογισμό και σημαντική ρευστότητα μετρητών και μπορούμε  με κατάλληλη και έγκαιρη δράση να επιβιώσουμε μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου μειωμένων ή και μηδενικών ωρών πτήσεων, προετοιμασμένοι για την επιστροφή στην ομαλότητα, που θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα, καθώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα αναλάβουν πρωτοφανή δράση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 “.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments