Η Ryanair, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την Boeing για την αγορά 75 επιπλέον αεροσκαφών 737 MAX. Η εταιρεία είχε παραγγείλει ήδη 135 τέτοια αεροσκάφη τα οποία ήταν να αρχίσει να παραλαμβάνει από πέρσι. Ωστόσο μετά από δύο πολύνεκρα δυστυχήματα σε Ινδονησία και Αιθιοπία, αυτά καθηλώθηκαν σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι παραδόσεις. Πρόσφατα και μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο ελέγχων, οι Αμερικανικές αρχές έδωσαν την σχετική άδεια για να ξαναπετάξουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, αφού πρώτα γίνουν κάποιες αλλαγές στο λογισμικό τους και εκπαιδευτούν οι πιλότοι. Οσονούπω άδεια αναμένεται να δώσουν και οι ευρωπαϊκές και καναδικές αρχές.
Το συνολικό κόστος της επένδυσης της Ryanair για την αγορά των 210 Boeing 737MAX ξεπερνά τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ryanair αναμένει τις πρώτες παραδόσεις αυτών των νέων αεροσκαφών από τις αρχές του 2021, ενώ αυτές θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2024.
Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Ryanair: «Αυτό το αεροσκάφος, όταν παραδοθεί, θα είναι το πιο ελεγμένο, στην ιστορία της αεροπορίας. Η απόδοση του αεροσκάφους είναι εξαιρετική, καθώς παρέχει 8 επιπλέον θέσεις ανά πτήση, αλλά καίει 16% λιγότερα καύσιμα και μειώνει τις εκπομπές θορύβου κατά 40%. Αυτό το νέο αεροσκάφος 197 θέσεων είναι το τέλειο μέγεθος που επιτρέπει στη Ryanair να επεκτείνει και να αυξήσει τις υπηρεσίες χαμηλών ναύλων σε όλη την Ευρώπη την επόμενη δεκαετία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε:
«Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι που κάναμε αυτήν τη διευρυμένη παραγγελία στην Boeing, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιστροφή στην υπηρεσία του αεροσκάφους Boeing MAX. Το Boeing MAX είναι ένα υπέροχο αεροσκάφος με περισσότερα καθίσματα, περισσότερο χώρο στα πόδια, χαμηλότερους ναύλους, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και θέτει απίστευτα περιβαλλοντικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου 40% λιγότερου θορύβου και χαμηλότερων εκπομπών CO2.
Ελπίζουμε να παραλάβουμε τουλάχιστον 50 από αυτά τα αεροσκάφη το 2021, υπό την προϋπόθεση ότι η Boeing θα ανακτήσει την παραγωγή της για να τα παραδώσει. Για όσο διάστημα η πανδημία Covid-19 καθηλώνει τα αεροπορικά ταξίδια, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα νέα αεροσκάφη για να αντικαταστήσουμε μερικά από τον παλαιότερο στόλο μας Boeing NG, ο οποίος θα παραμείνει καθηλωμένος έως ότου επιστρέψει η ζήτηση στην πριν από τον Covid εποχή.
Συνεργαζόμαστε στενά με την Boeing και τους επαγγελματίες πιλότους μας για να βοηθήσουμε την EASA να πιστοποιήσει αυτά τα αεροσκάφη και στην Ευρώπη και να ολοκληρώσει την εκπαίδευση των πιλότων και των πληρωμάτων μας στους 3 νέους προσομοιωτές Boeing MAX στο Δουβλίνο και στο Stansted».
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments