Αυτή τη φορά η Ryanair πραγματοποιεί την απειλή της και κλείνει τη βάση της στο αεροδρόμιο της Αθήνας για τον χειμώνα. Έτσι τη χειμερινή περίοδο η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα πραγματοποιεί μόλις 10 δρομολόγια προς και από την Αθήνα (Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη (Φιουμιτσίνο), Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα) από 29 που πραγματοποιεί τώρα, δηλαδή μείωση της χωρητικότητας κατά σχεδόν 60%.

Εδώ και καιρό η Ryanair υποστηρίζει πως τα αερολιμενικά τέλη στην Ελλάδα είναι ακριβά και ασύμφορα για τις αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν δρομολόγια την χειμερινή χαμηλή περίοδο. Η αλήθεια είναι πως τόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και αυτά που διαχειρίζεται η Fraport προσφέρουν κίνητρα τα οποία ωστόσο η Ryanair τα θεωρεί μη ισχυρά.
Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, η Ryanair κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Τουρισμού που έμεινε αναπάντητη, με την οποία «υπόσχονταν» τον διπλασιασμό των επιβατών της στην Ελλάδα τα επόμενα 5 χρόνια, με στόχο τα 10 εκατ. επιβάτες, βάσεις αεροσκαφών σε αεροδρόμια της Ελλάδας, μείωση της εποχικότητας με πάνω από 2 εκατ. επιβάτες τον χρόνο σε περιόδους εκτός αιχμής, αύξηση του τουρισμού με ανάπτυξη στα περιφερειακά αεροδρόμια εφόσον μειώνονταν δραστικά τα αερολιμενικά τέλη.
«Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για τη Ryanair ή άλλες αεροπορικές εταιρείες να πετούν στα ελληνικά νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές εκτός της περιόδου αιχμής Ιουλίου και Αυγούστου», ανέφερε τότε η Ryanair.
Σε αντίθεση με τη χώρα μας που η Ryanair θα μειώσει τη δραστηριότητα της το χειμώνα σε άλλες χώρες θα την αυξήσει, όπως στην Πορτογαλία 21%, στην Ιταλία 19% και στην Ισπανία 17%.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments