Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Τα business lounge, είναι οι ωραιότεροι χώροι για να περιμένει κανείς την πτήση του στο αεροδρόμιο. Πρόσβαση σ΄αυτά έχουν μόνο όσοι διαθέτουν εισιτήριο bisiness class ή έχουν τις ανάλογες κάρτες μιλίων και προνομίων. Σε κάποια lounge μπαίνεις και χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις, απλά πληρώνοντας το ανάλογο κόστος εισόδου.
Οι ταξιδιώτες με τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε, μπορούν εκεί να περιμένουν την πτήση τους σε συνθήκες άνεσης και ενίοτε πολυτέλειας. Έχουν δωρεάν καφέ, ποτά, σνακ και ενίοτε ζεστό φαγητό, γρήγορο ίντερνετ, δωρεάν εφημερίδες και περιοδικά, και μια σειρά από άλλες παροχές που λες χαλάλι τα επιπλέον χρήματα που έδωσα για να ταξιδέψω σε business class.
Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν τα δικά τους lounge στα αεροδρόμια που δραστηριοποιούνται περισσότερο, ενώ στα μεγάλα αεροδρόμια υπάρχουν και ανεξάρτητα lounge τα οποία χρησιμοποιούν κατόπιν συμφωνίας, διάφορες αεροπορικές εταιρείες για τους πελάτες τους.
Με την πανδημία η κίνηση στα lounge αραίωσε δραματικά, όπως και γενικότερα η επιβατική κίνηση. Οι συνθήκες μέσα σ΄αυτά άλλαξαν επίσης, καθώς περιορίστηκαν τα περισσότερα καλούδια και έμειναν μόνο τα απαραίτητα για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Με το lockdown, τα lounge στη χώρα μας έκλεισαν υπακούοντας στα υγειονομικά μέτρα.
Ερήμωσαν και περιμένουν υπομονετικά το τέλος του εφιάλτη για να ξαναγεμίσουν από κόσμο με χαρούμενα πρόσωπα. Όταν τα ξαναδούμε γεμάτα, τότε μάλλον όχι μόνο η πανδημία αλλά και οι επιπτώσεις της θα έχουν παρέλθει…
Οι πρόσφατες φωτογραφίες είναι από το lounge της Skyserv στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Θλίψη…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments