Σύμφωνα με είδηση που μετάδωσε το Αθηναίικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το μέτρο για τη στήριξη της Ellinair, ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, από την ελληνική κυβέρνηση, είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Το μέτρο αυτό στοχεύει στην αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τις ζημιές που υπέστη κατά την περίοδο από 18 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Κρίθηκε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, καθώς η αποζημίωση δεν υπερβαίνει το αναγκαίο για την αποκατάσταση της ζημίας.
Η αλήθεια είναι πως η πανδημία βρήκε την Ellinair στην κλαυτή της φάση, αναδιοργανωμένη και με καλές προοπτικές. Δυστυχώς από εκεί και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν δραματικά για την εταιρεία, με αποκορύφωμα τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της Μπόρις Μουζενίδη από κορωνοϊό.
Καθώς το κύριο έργο της εταιρίας ήταν οι πτήσεις από και προς τη Ρωσία, έμεινε χωρίς έργο καθώς οι ρωσικές αρχές με πρόσχημα την πανδημία, περιόρισαν δραματικά τις άδειες για πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών μεταξύ των δυο χωρών, με αποτέλεσμα η Ellinair να μείνει χωρίς έργο. Στο μεταξύ άλλαξε διοικητικό συμβούλιο, έμεινε χωρίς αεροπλάνα καθώς επεστράφησαν στους μισθωτές και έχασε το προσωπικό της που αναζήτησε αλλού εργασία.
Μένει να δούμε αν αυτά τα χρήματα τελικά δοθούν από την ελληνική κυβέρνηση στην Ellinair, σε ποιους και για πιο σκοπό…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments