Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα για το Ρέικιαβικ αλλά και τις ΗΠΑ μας υπόσχεται η PLAY, η νέα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία (ξεκίνησε πτήσεις πριν από 15 μήνες), που έρχεται στην Αθήνα. Ξεκίνησε ήδη τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας αρχικά στο πρόγραμμά της δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023.
Η PLAY προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ Ρέικιαβικ και ΗΠΑ ενώ συνολικά πετά σε 27 προορισμούς. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.
Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.
Η PLAY ιδρύθηκε το 2019 από στελέχη της ισλανδικής αεροπορικής εταιρείας Wow Air όταν αυτή έκλεισε. H πρώτη της πτήση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021. Είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ισλανδίας που προσπαθεί να κάνει τα ταξίδια προσιτά για όλους. Το βασικό σύνθημά της είναι «Pay less, PLAY more» (Πληρώστε λιγότερο, ΠΑΙΞΤΕ περισσότερο).
«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα: να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο Birgir Jónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Αθήνα προς την Ισλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια, ήδη πριν από την πανδημία -ετήσιος ρυθμός αύξησης 20% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση τον τελευταίο έναν χρόνο -περίπου 8.700 ταξιδιώτες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία τον Αύγουστο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά για να αλλάξει τους όρους του… παιχνιδιού.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments