Τα επιχειρηματικά ταξίδια, δηλαδή αυτά που κάνουν οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τις αεροπορικές εταιρείες, ακόμη και τις χαμηλού κόστους. Και αυτό γιατί όλοι αυτοί ταξιδεύουν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δεν ψάχνουν για φθηνά εισιτήρια, ενώ πολλοί επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη ταξιδεύουν στην business class, που σημαίνει σημαντικά περισσότερα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρείες.
Ωστόσο με την πανδημία είχαμε την πλήρη κατάρρευση των επιχειρηματικών ταξιδιών. Σταμάτησαν να ταξιδεύουν για να συναντήσουν πελάτες και προμηθευτές, ενώ η τεχνολογία κάλυψε αμέσως το κενό με τις τηλεδιασκέψεις. Οι πλατφόρμες τύπου zoom γνωρίσαν μεγάλες δόξες. Η τιμή της μετοχής της zoom πέταξε από τα 90 δολάρια στα 560 μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει πέσει στα 290 δολάρια.
Όμως τα επιχειρηματικά ταξίδια φαίνεται ότι λείπουν από την καθημερινότητα επιχειρηματιών και στελεχών που βαρέθηκαν τις ψηφιακές συναντήσεις και λαχταρούν τις δια ζώσης. Έτσι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια αύξηση στη ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων που έχει να κάνει με επιχειρηματικά ταξίδια. Στελέχη της Lufthansa αποκάλυψαν πως στις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου που δραστηριοποιούνται σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Βέλγιο, η ζήτηση για διεθνή επιχειρηματικά ταξίδια έχει αυξηθεί κατά 15% τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα για επιχειρηματικά ταξίδια εντός της Γερμανίας η αύξηση στη ζήτηση ξεπερνά το 30%.
Αντίθετα δεν υπάρχει ζήτηση για μακρινά ταξίδια καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν κλειστές στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, ενώ τα ταξίδια στην Ασία υπόκεινται σε πολλούς περιορισμούς. Αν ανοίξουν και τα μακρινά τότε η αύξηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments