Η Emirates, ανακοίνωσε τη δέσμευση 200 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση έργων Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), τα οποία επικεντρώνονται στη μείωση των επιπτώσεων των ορυκτών καυσίμων στις εμπορικές αερομεταφορές.
Τα κονδύλια θα εκταμιευτούν σε διάστημα 3 ετών, ενώ η Emirates θα επιδιώξει συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς που εξειδικεύονται σε λύσεις προηγμένων τεχνολογιών που αφορούν στα καύσιμα και την ενέργεια.

Οι πρωτοβουλίες μείωσης των εκπομπών αερίων της Emirates…

Η μακροχρόνια περιβαλλοντική πολιτική και στρατηγική της Emirates επικεντρώνεται σε 3 τομείς: τη μείωση των εκπομπών αερίων, την υπεύθυνη κατανάλωση και τη διατήρηση της άγριας πανίδας και των βιοτόπων.
Τον Ιανουάριο, η Emirates ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο (SAF) σε συνεργασία με την Boeing και την GE. Από την πρώτη της πτήση με SAF το 2017, η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην αγορά των SAF και να αναζητά ευκαιρίες στο δίκτυό της ώστε να τα χρησιμοποιεί όπου είναι εφικτό.
Ωστόσο, το βιοκαύσιμο SAF, ο μόνος -επί του παρόντος- εμπορικά διαθέσιμος τύπος, παρουσιάζει ιδιαίτερα περιορισμένη προμήθεια. Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (IATA) εκτιμά ότι η ετήσια προμήθεια SAF παγκοσμίως καλύπτει λιγότερο από το 0,1% των αναγκών των αεροπορικών εταιρειών.
Η επένδυση της Emirates στην αξιοποίηση ενός νέου και σύγχρονου στόλου αεροσκαφών παραμένει η μεγαλύτερη δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών της. Επί του παρόντος, η αεροπορική εταιρεία έχει προβεί σε παραγγελία 200 από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου τύπου Airbus και Boeing, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών τύπου A350 και 777X.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποδοτικής χρήσης καυσίμων το οποίο εξετάζει και εφαρμόζει μεθόδους μείωσης της περιττής χρήσης καυσίμων και ελαχιστοποίησης των εκπομπών, όπου αυτό είναι εφικτό. Στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

• Η επιχείρηση «flex tracks» ή ευέλικτα δρομολόγια, στο πλαίσιο της οποίας συνεργάζεται με παρόχους υπηρεσιών αεροπλοΐας με στόχο τη δημιουργία του πλέον αποδοτικού σχεδίου πτήσης για κάθε πτήση, λαμβάνοντας υπόψη τους φυσικούς ούριους ανέμους κι αποφεύγοντας τους μετωπικούς ανέμους και τα καιρικά φαινόμενα. Οι συγκεκριμένες προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από το 2003, ενώ η Emirates συνεργάζεται με την IATA για την καθιέρωση του συγκεκριμένου είδους συστημάτων ευέλικτων διαδρομών σε όλο τον κόσμο ως συνήθη λειτουργική διαδικασία
• Η εισαγωγή πρακτικών αποδοτικής χρήσης καυσίμων ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται στο έδαφος, όπως η χρήση μονάδων ισχύος εδάφους αντί της βοηθητικής μονάδας ηλεκτρικής ισχύος (APU) του αεροσκάφους και η απενεργοποίηση ενός ή δύο κινητήρων κατά την τροχοδρόμηση μετά την προσγείωση.
Επιπλέον, η Emirates επενδύει σε πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανανεώσιμη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών για την τροφοδοσία ορισμένων λειτουργικών κτιρίων της στο Ντουμπάι και της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων -τόσο στον ελεγχόμενο χώρο του αερολιμένα όσο και στην αστική περιοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Emirates, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.emirates.com/gr/greek/about-us/our-planet/?fbclid=IwAR2eVXeltUu-g3bMDxYb1HX5QcLmzGG_HZsDI2F1SiV3OtBkK-I4JIrlwNs

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments