Μετά από 24 χρόνια η Emirates φρεσκάρει σταδιακά την εμφάνιση των αεροσκαφών της. Η σημαία των Αραβικών Εμιράτων παραμένει στην ουρά των αεροσκαφών ωστόσο αποκτά 3D αίσθηση. Οι άκρες των φτερών του αεροσκάφους κοκκινίζουν και το λογότυπο της εταιρείας εμφανίζεται σε αραβική γραφή.
Το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας που φέρει το νέο livery της Emirates είναι ένα Airbus A380, το οποίο προχθές Παρασκευή έκανε την πρώτη του πτήση με την νέα εμφάνιση από το Ντουμπάι στο Μόναχο.
Μέχρι το τέλος του 2023, 24 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 17 Boeing 777, θα φέρουν το νέο livery της Emirates.
Στο μεταξύ η Emirates, ανακύκλωσε περισσότερα από 500.000 κιλά πλαστικού και γυαλιού κατά τη διάρκεια του 2022, συλλέγοντας τα μπουκάλια στα αεροσκάφη, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους. Σημειώνεται ότι τα 500.000 κιλά ισοδυναμούν με το βάρος ενός αεροσκάφους Α380.
Σε κάθε πτήση που προσγειώνεται στο Ντουμπάι, το πλήρωμα καμπίνας της Emirates διαχωρίζει τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, προτού μεταφερθούν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ντουμπάι, με το γυαλί να διαχωρίζεται ανά χρώμα και να κονιορτοποιείται. Στη συνέχεια, τα υαλοθραύσματα (ανακυκλωμένο γυαλί) αποστέλλονται σε εταιρείες που εξειδικεύονται στην επεξεργασία γυαλιού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ώστε να δημιουργήσουν νέα μπουκάλια. Τα πλαστικά μπουκάλια καθαρίζονται, ρευστοποιούνται και αποστέλλονται στις αντίστοιχες εταιρείες για να για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, η Emirates και η Emirates Flight Catering αποτρέπουν κάθε χρόνο χιλιάδες κιλά γυαλιού και πλαστικού από την κατάληξη τους σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Κουβέρτες και παιχνίδια από ανακυκλωμένο πλαστικό…

Τα τελευταία 6 χρόνια, η Emirates προσφέρει άνετες, βιώσιμες κουβέρτες, που έχουν δημιουργηθεί από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια η κάθε μία, στους επιβάτες της Οικονομικής Θέσης σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Για τους νεότερους επιβάτες της Emirates, τα παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων τω λούτρινων παιχνιδιών) και τα πακέτα βρεφικών προϊόντων της Emirates κατασκευάζονται επίσης από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και άλλα βιώσιμα υλικά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments