Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο με τίτλο «Τι συμβαίνει με την Ellinair;» σχετικά με την πρώην αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, που πλέον βρίσκεται σε νέα χέρια. Αφορμή ήταν ένα άρθρο για την Ellinair στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα https://blacklist.aero/ η οποία δεν είναι άγνωστη στο χώρο τη αεροπορικής ενημέρωσης.
Το άρθρο της https://blacklist.aero/ υποστηρίζει πως ενώ η εταιρεία έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, δεν έπραξε τίποτε για να επανεκκινήσει την δραστηριότητα της όπως όφειλε, ούτε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της απέναντι στους εργαζομένους, ενώ διεκδικεί άλλα δυο εκατομμύρια βοήθειας.
Πριν από μερικές μέρες λάβαμε από την Ellinair επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία αναφέρει πως «αναπαράγετε αναληθής, ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις που αφορούν την εταιρεία μας». Η Ellinair υποστηρίζει στην επιστολή της πως πίσω από αυτή την ιστοσελίδα https://blacklist.aero/ βρίσκονται Ρώσοι εκβιαστές και μάλιστα επικαλείται δυο σχετικά άρθρα από μια αγγλόφωνη ιστοσελίδα.
Δυστυχώς η Ellinair δεν απαντά επί της ουσίας. Δηλαδή δεν διευκρινίζει στην επιστολή της τι από αυτά που ισχυρίζεται το άρθρο της https://blacklist.aero/ είναι αλήθεια και τι ψέματα. Και αυτό γιατί η εταιρεία όντως έλαβε τα 6.8 εκατομμύρια ευρώ της βοήθειας, όντως δεν έχει ξεκινήσει την δραστηριότητά της ως όφειλε και όντως δεν έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της προς τους εργαζόμενους της.
Η επιστολή, την οποία δεν υπογράφει κάποιο στέλεχος της Ellinair παρά μόνο το νομικό τμήμα, απαιτεί να κατεβάσουμε τη σχετική ανάρτηση και επιφυλάσσατε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ellinair προς τα Omorfa Taxidia αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι του omorfataxidia.gr,
Διαπιστώσαμε με λύπη ότι σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site σας με ημερομηνία δημοσίευσης 09/10/2023 αναπαράγετε αναληθής, ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις που αφορούν την εταιρεία μας Ellinair S.Α. Μάλιστα το άρθρο αναδημοσιεύτηκε σε μετάφραση αυτούσιο από το blog Blacklist.aero του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο κύριος Artem Degtiarov. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
– Εάν το site σας είχε κάνει μια μικρή έρευνα (δέουσα επιμέλεια-due diligence) στο Google για το ποιος είναι ο «κύριος» Degtiarov δεν θα αναδημοσίευε άρθρα του. Ο Α. Degtiarov, έχει αποκαλυφθει από έγκυρα διεθνή μέσα ως «Financial fraudster” και “criminal”. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε αντιπροσωπευτικά link με άρθρα τα οποία είναι άκρως αποκαλυπτικά:
https://www.dailynewsen.com/breaking/russian-criminal-business-in-the-uk-artem-degtiarov-air-justice-ltd-h116189.html
https://www.dailynewsen.com/breaking/how-russian-financial-fraudsters-work-in-europe-and-uk-artem-degtiarov-h115623.html
– Ο κύριος Degtiarov τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο προσπαθεί να εκβιάσει την εταιρεία μας με συνεχή αποστολη email προς αυτην για την αποπληρωμή ενός συγκεκριμένου πιστωτη της εταιρείας που δήθεν εκπροσωπεί. Στα email αυτά επανειλημμένως έχει αναφέρει εκβιαστικά ότι αν δεν εξοφλήσουμε τον συγκεκριμένο πιστωτή θα προβεί σε δημοσιεύσεις άρθρων σε διαφορα site.
– Παρά τις προειδοποιήσεις μας προς τον εν λόγω “κύριο” ότι θα προβούμε σε νομικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της εταιρείας μας ο συγκεκριμένος “κύριος” συνεχίζει να συκοφαντεί την εταιρεία και τους ανθρώπους της.
Με βάση τα ως άνω η εταιρεία μας αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για αντιμετώπιση των ενέργειων του, που μονο σκοπό έχουν να βλάψουν την εικόνα της.
Σας ζητούμε λοιπόν να ανακαλέσετε πάραυτα το συγκεκριμένο άρθρο από site σας και να αποκαταστήσετε την βλαβη που έγινε στην εταιρία.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Με εκτίμηση,
Legal Department
of Ellinair S.A.

 
 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments