Μόλις πριν λίγες εβδομάδες η EasyJet μείωσε την χωρητικότητα στα αεροσκάφη της κατά έξι θέσεις καθώς αυτό της δίνει την δυνατότητα από τους κανονισμούς να χρησιμοποιεί τρεις αεροσυνοδούς σε κάθε πτήση αντί τέσσερις. Έτσι εξοικονομεί αεροσυνοδούς προκειμένου να χρησιμοποιήσει σε άλλες πτήσεις και να καλύψει το πρόγραμμα της καθώς αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού.
Ωστόσο ούτε και αυτό φτάνει προκειμένου να βγάλει το πρόγραμμα. Έτσι τις επόμενες δέκα μέρες θα ακυρώσει πάνω από 200 πτήσεις. Επικαλείται τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια που και αυτά με τη σειρά τους έχουν ελλείψεις προσωπικού. Επίσης η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με τα συστήματα τεχνολογίας.
Μικρό αριθμό πτήσεων ακύρωσε και η TUI. Επικαλείται διάφορα λειτουργικά ζητήματα και ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας.
Το φετινό καλοκαίρι που η αεροπορική κίνηση θα προσεγγίσει και κάποιες περιόδους θα ξεπεράσει αυτή του 2019, θα είναι πολύ δύσκολο για τα αεροπορικά ταξίδια. Σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια ήδη τις μέρες αιχμές επικρατεί χάος με πολύωρες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Επίσης οι αεροπορικές εταιρείες διαπιστώνουν πως για διάφορους λόγους δεν μπορούν να βγάλουν το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, οπότε οι ακυρώσεις και οι πολύωρες καθυστερήσεις δεν θα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.
Μπορεί η ταξιδιωτική κίνηση να επανέρχεται σταδιακά, ωστόσο η αναταραχή που έφερε η πανδημία στον αεροπορικό χώρο θα χρειαστεί χρόνο να αποκατασταθεί.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments