Η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines, μια από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ, καθήλωσε και τα 65 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 που διαθέτει στο στόλο της, προκειμένου να τα ελέγξει διεξοδικά. Και αυτό γιατί χθες Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της απογείωσης ενός τέτοιου αεροσκάφους από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, άνοιξε εντελώς ξαφνικά μια έξοδος κινδύνου (φώτο) με αποτέλεσμα να προκαλέσει ταχεία αποσυμπίεση και πανικό στην καμπίνα των επιβατών. Ευτυχώς συνέβη κατά την απογείωση σε χαμηλό ύψος και την ώρα που όλοι οι επιβάτες ήταν δεμένοι με τη ζώνη ασφαλείας.
Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους 171 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος. Το αεροσκάφος ήταν καινούργιο καθώς ξεκίνησε τις τακτικές του πτήσεις μόλις το Νοέμβριο.
Θυμίζουμε πως όλα τα Boeing 737MAX, σε όλο τον κόσμο, είχαν καθηλωθεί το 2019 για 23 μήνες, μετά από δυο πολύνεκρα δυστυχήματα σε Αιθιοπία και Ινδονησία που στοίχησαν τη ζωή σε συνολικά 346 ανθρώπους, λόγω του προβληματικού λογισμικού τους.
Καμία ελληνική αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει τέτοια αεροσκάφη, ωστόσο τα βλέπουμε συχνά σε ελληνικά αεροδρόμια από ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments